Google analytics

Nuoren naisen epätoivoinen yritys kasata ajatuksiaan kokonaisuudeksi päänsisäisestä suosta. Kirjoitetut sanat kertovat selvempää tarinaa, kuin takelteleva puhe. Ne jäävät elämään vielä äänen jo kadottua. Tervetuloa hulluuden rajamaille.

7. kesäkuuta 2010

Viikonloppu



Viikonloppu kävi kunnon päälle. Ensin perjantaina grillijuhlat kavereiden kanssa, mikä oli erittäin mukavaa ja piristi mieltä kivasti. Sitten viikonloppuna kisoihin, missä huono olo iski jälleen pahasti päälle, mutta oli vielä jotenkin hallittavissa lääkkeiden avulla. Mienasin oksentaa ja pari kertaa se kävi erittäin lähellä, mutta onneksi lääkkeet ehtivät vaikuttaa ennen kuin näin pääsi käymään. Ehkä ensimmäistä kertaa en jaksanut välittää, mitä muut harrastuskaverit ajattelevat, enkä pyrkinyt piiloon kärsimään oireistani, vaan jäin näkösälle. Eipä tullut kukaan erityisemmin vointiani ihmettelemään. En tiedä olisinko ehkä halunnut, että joku olisi huomannut. Puhuin kuitenkin oireistani joillekin kunnostani tiedustelleille ja heiltä sain mukavasti kannustusta ja sympatiaa. Välistä kävi kyllä mielessä, että näinkö jää kisat kisaamatta ja tuleeko tästä taas lanssikeikka, mutta ei sitten kuitenkaan. Itse kisat menivät ihan mukavasti, vaikka oma huono olo vähän näkyi tekemisessä - luonnollisesti.

Tänään puolestaan olen ollut jälleen päiviksessä ja siellä oli ihan mukavaa, vaikka meinasi vähän ahdistaa. En saanut käsityöyritelmääni onnistumaan. Sellainen on turhauttavaa kun vain yrität ja yrität, etkä millään onnistu, kunnes lopulta luovutat. Ja minähän en moisissa projekteissa helposti luovuta. No, ehkä yritän vielä jatkaa sitä työtä uudella tarmolla joskus. Osastolla sain paljon iloa irti toimintaterapiasta ja yritän jatkaa samalla linjalla päiviksessä, niin että minulla olisi siellä aina joku projekti meneillään.

Huomenna näen psykiatrini viimeistä kertaa ennen kuin hän jää pitkälle lomalle ja joudun uuden asiakkaaksi. Pitää yrittää laittaa asioita paperille, etten taas unohda kaikkea ja muista sitä hississä, kuten yleensä käy.

5 kommenttia:

  1. Moi Siri!

    Luin blogisi tänään alusta loppuun, ja kaikenlaisia ajatuksia tässä lukiessa tuli, mutta nyt olen jo unohtanut paljon mitä oli mielessä..

    Fyysiset oireesi (vapina, oksetus..) kuulostaa kyllä tosi hurjilta, toivottavasti saisit niihin pikaista apua. Toki toivon helpotusta psyykkisiinkin oireisiin, mutta niissä vaan se apu ei varmaankaan voi olla nopeaa. Pikkuhiljaa parempaan.

    Mites sen terapia-asian kanssa on? Suosittelen kyllä tosiaan pyytämään (vaatimaan) sitä psykoterapiaa kunnan/sairaanhoitopiirin tarjoamana hoitona, ei kelan tukemana kuntoutuksena. Kela-terapiassa kun on se, että jos sen onnistuu saamaan (jos on sopivan sairas; ei liian terve, ei liian sairas), joutuu kuitenkin omavastuuosuuden maksamaan itse. Ja mitäs sitten kun se maksimissaan 3 vuotta terapiaa on ohi, mutta edelleen tarvitsisi terapiaa... Jos/kun siis rahasta on tiukkaa, kannattaa yrittää saada tarvitsemasi hoito sieltä sairaalasta/psyk. polilta, mistä se nyt onkaan. Onko siis selvinnyt yhtään, koska voisit aloittaa?

    Jaksamista! :)

    VastaaPoista
  2. Hei surusumu!

    Kiitos kommentistasi ja ihana, että jaksoit lukea koko blogin! Olen terapiajonossa kunnalliseen terapiaan, mutta jonotuksessa saattaa mennä jopa puolitoista vuotta. Siihen asti käyn polilla hoitajan luona kerran viikossa. Fyysiset oireeni ovat kyllä pahoja ja toivon, etten joutuisi niistä kärsimään. Ne kuitenkin vaihtelevat voimakkuudeltaan kausittain eli eivät ole aina yhtä pahasti päällä, joten välillä menee niidenkin suhteen paremmin.

    VastaaPoista
  3. Hei!

    Millaisissa tuulissa nyt seikkailet..?

    VastaaPoista
  4. Hei Siri, miten voit?

    -Myy

    VastaaPoista
  5. Apua, mihin olet jäänyt?

    VastaaPoista

Jakakaa ajatuksenne kanssani. Saatan kuulla teidät.